Barion Pixel
Top
Image Alt

Shop

Szabó Adrienn: Magyar superfood

4 990 Ft

Szabó Adrienn Magyar superfood c. könyve a tudatos, fenntartható és környezetbarát táplálkozás témakörét járja körbe. Színes illusztrációkkal ellátott 65 recepten keresztül mutat be több mint 100 szuperélelmiszert, s tudományos igénnyel, de közérthetően ismerteti azok egészségügyi vonatkozásait.

 

BOOOK Kiadó Kft., 2020, cérnafűzött, keménytáblás borító, színes fotókkal illusztrálva, 240 oldal.

ISBN: 978-615-5417-58-0

Elfogyott

Cikkszám: ISBN: 978-615-5417-58-0 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

Szabó Adrienn:

Magyar superfood – 65 szuperétel, 106 szuperélelmiszer

TUDATOSSÁG – FENNTARTHATÓSÁG – KÖRNYEZETBARÁT TÁPLÁLKOZÁS

A superfood kifejezés sokak számára egyet jelent az egészséggel, hiszen olyan alapanyagot mutat, amely valamely értékes tulajdonságában kiemelkedik társai közül. A legnépszerűbbek sorát a goji bogyó, az avokádó, a tengeri moszat és a lazac vezeti, ám a vargányáról, a rizsről vagy akár a sárgarépáról, padlizsánról már csak kevesen tudják, hogy szintén igazi szuperélelmiszerek, ráadásul itthon is megteremnek.

E könyv szerzője nem kevesebbre vállalkozott, minthogy összegyűjtse mindazokat a hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat, melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést. Dietetikusként hitelesen mutatja be értékes tápanyagtartalmukat, egészségünkre gyakorolt pozitív élettani hatásukat és változatos konyhai felhasználásukat. Mindezek mellett ahhoz is kellő bizonyítékkal szolgál, miért érdemes elsősorban a hazai szuperalapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és hogy ezzel a választással milyen sokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében.

A látványos, kedvcsináló fotókkal illusztrált kiadványban több mint száz hazai szuperélelmiszer, és a belőlük készült izgalmas, ínycsiklandó és egészséges finomság receptje kapott helyet. S hogy az alapanyagok beszerzése se okozzon gondot, a hazai termőhelyekről, illetve az aktuálisan elérhető termények listájáról is tájékozódhatnak az olvasók.

Tegyük változatossá, értékessé étkezésünket!

 (Sinkovics Szilvia, Képmás Magazin – beszélgetés Szabó Adrienn dietetikussal)


„Ha szeretnétek egy igazán minőségi, gyönyörűen illusztrált, igényes kinézetű, környezetbarát táplálkozásról szóló könyvet olvasni, és a receptjeit kipróbálni, ajánljuk Szabó Adrienn nemrég megjelent Magyar Superfood című könyvét”

(Örökmozgó Centrum)


Online könyvbemutató Szabó Adrival: Magyar superfood

A szerző: Szabó Adrienn

Szabo Adrienn web 1 Szabó Adrienn: Magyar superfood

A sokéves hazai és külföldi egyetem befejezése óta dietetikusként életem minden napja a gyógyításról, a klinikáról, a betegeknek való segítségnyújtásról, valamint a tévhitekkel szembeni útmutatásról szól. Engem ez éltet, ez ad szinte végtelen erőt és energiát.
A sütés-főzés, konyhai ténykedés számomra terápia — és ezt kizárólag intuitívan csinálom, mert így közben sokat lehet kóstolgatni, fantáziálni, szórakozni, pedig elvileg az étel nem játék, legalábbis azt mondják.
Cserkészként rengeteget túráztam, hónapokat töltöttem a magyar erdőkben. Több pozícióban dolgozó nőként és feleségként ma már a termelői piacokon élem meg a természet közelségét.
Kedvenc szavam a gombóc, az eddigi kedvenc városom pedig Hong Kong, ahol sok a gombócos étel — szerintem ezzel még nekem lesz dolgom a jövőben!
Az ajándékozás a szeretetnyelvem, és ha a meglepetés valamilyen étel, akkor minden rendben van.

További információk

Tömeg 980 g
Méretek 25 × 19 × 3 cm

Értékelések

There are no reviews yet

„Szabó Adrienn: Magyar superfood” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

v

Földbarát szépség a természettel egységben